Bio

Director titular de l'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i director assistent de l'Orquestra Jove d'Extremadura (2018-2020), Miquel Massana també ha estat recentment nomenat director assistent de l'Associació de Concerts de Reus pel període 2019-2021.

Per altra banda, ha estat convidat per posar-se al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de Cambra de l'illa de Menorca  i, entre altres formacions que ha dirigit, destaquen la Boston Youth Philarmonic Orchestra, l'Ensemble Diagonal  i l'orquestra Terrassa 48. Des de la temporada 2017-2018 també és director de la Cobla La Principal de Tarragona, de la mateixa ciutat.  


Comença a estudiar piano al seu poble natal (La Selva del Camp) i continua al Conservatori de Reus, amb Víctor Santapau. Més tard es trasllada  al Conservatori Superior del Liceu on hi estudia piano amb Stanislav Pochekin i Daniel Ligorio i música de cambra amb Guerassim Voronkov. Durant aquest darrer període neixen el Duo Venti i el Trio Muczinsky, formacions amb les quals és reconegut en certàmens com el 1r premi en el 17è Concurs Arjau o finalista i premi del públic en el 8è Concurs Internacional de les Corts. 


Interessat ben aviat per la direcció, l'any  2013 ingressa amb les màximes qualificacions d’accés a l’Escola Superior de Música de Catalunya per cursar aquests estudis amb el mestre Salvador Brotons. Paral·lelament és admès a la Universität für Musik und darstellende Kunst  de Viena on amplia els seus coneixements amb els mestres Johannes Wildner i Ingrun Fussenegger. Per altra banda, ha realitzat cursos i ha rebut consells de directors com Pablo González, Andrés Salado - dels quals n'ha sigut director assistent - Benjamin Zander, Xavier Puig, Antoni Ros-Marbà o Mark Leitner.


En el camp docent ha estat cap del departament de llenguatge musical al Conservatori de Bellaterra (2013-2018), on ha impartit classes d’harmonia, anàlisi musical, piano i música de cambra. Des del 2018 és pianista repertorista del departament de cant i vent al Conservatori i Escola de Música de la Diputació de Tarragona, a Tarragona.